Vad innebär Freebet?

risk free gamblingMånga bettingsidor på nätet erbjuder ibland så kallade Freebet. Det innebär att man exempelvis får ett Freebet på 5 euro av bettingsidan som man kan lägga ett spel med. Sedan får man behålla den del av vinsten som överskrider insatsen. Använder man ett Freebet på 5 euro och vinner på ett odds som är 2.0 (2 x pengarna) blir vinsten 10 euro. Då får man alltså behålla de 5 euro som överskrider insatsen (10-5 = 5). Det innebär att spelet är helt riskfritt eftersom spelaren själv inte betalar något.

Hur använder man ett Freebet?

När en sida erbjuder ett Freebet syns det ofta i form av exempelvis en banner när du ska lägga ett spel. Då kan man ofta trycka på bannern för att se hur mycket och hur många Freebet man har till godo. Vissa Freebets är tidsbegränsade och måste användas inom en viss tid efter att man har fått dem, och ibland gäller de bara för vissa ligor eller sporter och så vidare. Om man av någon anledning inte är intresserad av erbjudandet går de ofta att avaktivera genom att till exempel kryssa av Freebets på sidan om inställningar för ens konto.

Hur vet man att man har ett Freebet?

När man ska lägga ett spel och får en kupong brukar man, om man har ett Freebet till godo, kunna välja det som alternativ till att spela om sina egna pengar. Exempelvis genom att kryssa i erbjudandet på kupongen.

När bör man använda Freebet?

När som helst när det finns till godo! Men tänk på att man inte får tillbaka insatsen vid eventuell vinst och att det ofta inte går att spela med höga summor. Om man vill satsa en högre summa på en match som man kanske är säker på är det alltså bäst att lägga ett vanligt bet.