Practice makes perfectNär det kommer till att bli riktigt bra på ett spel, oavsett om det rör sig om ett kortspel, ett dator- eller TV-spel eller någon annan form av spel så handlar allt om övning. Om man inte tränar så blir man inte bättre på något, detsamma gäller allt i livet så som att lära sig räkna, skriva, matlagning, köra bil och så vidare. När det kommer till spel så handlar det givetvis om att spela och man måste spela mycket samt analysera vad det är man gör och andra gör för att se hur man ska förbättra sig i olika situationer. Tänk på att ingen föds till proffs, det är något man blir av hård träning och vilja.

Ta pauser

Även om det är väldigt viktigt att öva och spela mycket så är det minst lika viktigt att ta pauser med jämna mellanrum, lämna spelet och ta en nypa frisk luft, något att äta och dricka eller en dusch. Genom att gå ifrån det man övar på så låter man hjärnan få tid på sig att bearbeta det man precis tränat och när man sedan återgår till spelet så upptäcker man att man är lite bättre.

Spela både med och mot andra

Det är väldigt viktigt att öva sina färdigheter med och mot andra spelare. Man kan bjuda in några vänner och spela med dem eller emot dem. Genom att se hur andra gör och analysera sitt eget spelande och tankesätt så kan man bli bättre. Det är även bra att försöka hitta spelare som är bättre än en själv och spela mot dem. Genom att spela mot bättre spelare så lär man sig ett helt nytt tänk och ser hur andra gör jämfört med vad man själv gör i olika situationer. Tro det eller ej, men man lär sig faktiskt mer av att förlora än av att vinna även om det är riktigt tråkigt att förlora.