Texas Hold'emDe flesta inbitna pokerspelare vet att de flesta korten man får kastas redan innan floppen. Ibland kan man sitta tio händer i rad utan att få en enda spelbar hand. I detta speltips tipsas om vilka händer som är spelbara och när.

De sämsta kortparet man kan få är generellt sett en tvåa och en sjua i olika färger. Detta eftersom det är låga kort som är för långt ifrån varandra för att pricka in en stege på floppen och de olika färgerna omöjliggör också möjligheten att pricka in färg på floppen. Egentligen bör alltid kort i olika färger som är under ess kastas innan flopp om de inte kan ge stege på floppen. Det finns dock ett par undantag:

När dåliga korthänder kan spelas i Texas Hold’em

  • När du har Big Blind och ingen har höjt (så klart).
  • Om det endast är en annan spelare med få marker som gått med. (Eftersom du då kan vinna på enbart en tursam flopp).
  • Om du har mycket marker och vill testa en bluff (Förlorar du så framstår du som oläsbar eftersom du spelat med så dålig hand)
  • När du måste, exempelvis för att du blir uppäten av blindsen.

Kort som i princip aldrig bör slängas är höga dubbletter (exempelvis par i kungar eller ess), eller höga “suited connectors”, alltså kort i samma färg som det går att träffa stege på floppen med. Undantaget är dock om alla vid bordet gått all in och du är chip-leader. (Även om du har par i ess är risken stor för att någon annan vinner handen när det är många spelare involverade).

Låga dubbletter, exempelvis par i tvåor eller treor kan med fördel spelas då ingen har höjt insatsen och det är många med i omgången. Säg att du sitter med par i tvåor och det kommer två tvåor på floppen och en kung. Du har då fyrtal och kan kamma hem en stor pott från personen som sitter på triss, eller par i kungar.