Game TipNär man spelar olika spel så kan det ibland vara svårt att förstå vad det är man ska göra eller för att ta sig vidare i ett spel. Det bästa sättet att lära sig mer om ett spel, och att bli bättre på ett spel, är att se hur andra gör. Det kanske låter konstigt, men man lär sig mycket genom att titta på andra som spelar samma spel som en själv.

Se och lära

När man tittar på andra som spelar samma spel som en själv så kan man se att de spelar annorlunda och bygger upp sina karaktärer annorlunda eller vad det nu kan vara. Det finns egentligen inget som är rätt eller fel men om man vill bli bättre så ska man titta på andra och framförallt de som tävlar i spelet och lära sig det de gör. Ett proffs spelar inte ett spel på ett visst sett, bygger inte en karaktär på ett visst sätt eller rör sig på ett visst sätt utan anledning. De har heller inget emot att andra lär sig och härmar dem utan de utvecklas hela tiden själva och vill att andra ska bli bättre.

Förlora aldrig dig själv

Även om ett av de bästa sätten att lära sig ett spel och bli bättre på ett spel är att titta på andra så måste man vara noga med att inte förlora sig själv eller den egna spelstilen. Det kan vara så att man trivs med en viss uppbyggnad eller ett visst spelsätt och det fungerar kanske för en själv men anses vara “fel” då det inte är det som är bäst eller populärast just nu. Det spelar ingen roll så länge man själv trivs med det man gör och gör ett bra jobb. Som tidigare sagts så finns det inga rätt eller fel och att våga testa gör att man kanske en dag är den som andra kommer till när de behöver hjälp.